AVUI

max:27º
min:9º
Sou a: Inici / La Vila / Turisme / La Segarra

La Segarra

 

 

  Segarra 1

 

 

Segarra 3

 

Segarra 2

 

Segarra 4

La Segarra és una de les comarques que formen la Depressió Central Catalana, les seves terres han estat habitades des del Neolític i això ha conformat un patrimoni històric que inclou restes d’antigues ciutats romanes, torres de guaita, viles emmurallades i castells, petites capelles i grans santuaris. Així com, formes d’arquitectura popular que parlen d’una saviesa mantinguda al llarg dels segles.


L’evolució de les formes de vida ha donat com a resultat una gran quantitat de festes i tradicions arrelades en el quefer antic, en què s’expressa la identitat de la comarca. Al costat d’aquestes manifestacions de la cultura tradicional, la Segarra continua creant noves festes i formes de lleure al ritme dels temps actuals.

El patrimoni històric, les tradicions i les festes combinen bé amb bons menjars, bons beures i productes de qualitat eixits de la terra i del treball de la gent. A la Segarra, la combinació és perfecta. Els obradors, els fogons i les taules ofereixen productes de primera qualitat.


La Segarra amb un paisatge i una vida rurals poc transformats per la urbanització i la industrialització, fenòmens que s’han concentrat a les principals poblacions de la comarca, es caracteritza per tenir una bellesa intrínseca capaç de satisfer els esperits sensibles als valors de la natura, de la història i de la vida rural.


Consell Comarcal de la Segarra
Pg. Jaume Balmes, 3
25200 Cervera
Horari: de dilluns a dijous de 8 a 19h i divendres de 8 a 14h
Tel. 973 531 300 / 973 531 303
Correu-e: 

Web: http://www.lasegarra.org/