AVUI

max:31º
min:13º
Sou a: Inici / Viure / Esports / Notícies

Notícies

Guissona celebra la festivitat de Sant Jordi com una jornada festiva però que gràcies al bon temps i a les activitats de carrer va ser concorreguda i animada durant tot el dia.

Les parades de llibres i roses omplien des de primera hora del matí els carrers del nucli històric i durant el dia diferents activitats organitzades per l’àrea de cultura de l’Ajuntament van acabar de donar notorietat a la festa. Per altra banda , es va celebrar també el SANT JORDI INTERGENERACIONAL A LA FEDAC GUISSONA

Guissona celebra la festivitat de Sant Jordi com una jornada festiva però que gràcies al bon temps i a les activitats de carrer va ser concorreguda i animada durant tot el dia. - Llegir Més

La festa del Margenet i la Primera Marronada dels Margeners

Dissabte a la tarda els Margeners de Guissona, que aquest anys compleixen el seu desè aniversari , i dins els actes del mes dedicat a la canalla, van celebrar la III Festa del Margenet. I diumenge passat, es va celebrar la primera Marronada a Molins de Rei.

La festa del Margenet i la Primera Marronada dels Margeners - Llegir Més

Aula a Guissona del dia 6 d'abril - DMD (Associació del Dret a Morir Dignament) de la delegació de Lleida.

L’objectiu principal d’aquesta associació mundial sense ànim de lucre . El seu objectiu principal és "defensar el dret de totes les persones s disposar en llibertat del seu cos i de la seva vida, i a escollir el moment i els mitjans per a finalitzar-la”.

Aula a Guissona del dia 6 d'abril - DMD (Associació del Dret a Morir Dignament) de la delegació de Lleida. - Llegir Més

NOU ANYS DE PREMI JORDI PÀMIAS

Per novè any consecutiu la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Guissona convoca el premi de poesia Jordi Pàmias. Aquest premi està dotat amb 2000€ i amb la publicació de l'obra guanyadora per Pagès Editors.

NOU ANYS DE PREMI JORDI PÀMIAS - Llegir Més

El Museu de Guissona estrena pàgina web

El Museu de Guissona Eduard Camps i el Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso acaben d'estrenar la nova pàgina web www.museudeguissona.cat. La plana, en català, castellà i anglès, és el producte d'una profunda renovació amb un disseny més modern i intuïtiu, adaptat a tots els dispositius, navegadors i pantalles. La imatge que mostra és clara i diàfana, amb l'objectiu de fer més agradable la navegació, lectura i obtenció d'informació per part de l'usuari.

El Museu de Guissona estrena pàgina web - Llegir Més

El primer desplaçament de la temporada dels Margeners de Guissona a la localitat barcelonina de Badalona

El passat diumenge 26 de Març els Margeners de Guissona es van desplaçar a la localitat barcelonina de Badalona en el seu primer desplaçament de la temporada. Van estar acompanyats a plaça per la colla local, els Castellers de Badalona i pels Castellers de Terrassa.

El primer desplaçament de la temporada dels Margeners de Guissona a la localitat barcelonina de Badalona - Llegir Més

Guissona va acollir la segona de les conferències extraordinàries que la Universitat de Lleida ofereix a l'Aula Universitària.

Al mes de febrer també es va realitzar una altra xerrada fora de programa. La Universitat de Lleida va oferir aquestes xerrades a l’Aula d’Extensió Cultural de Guissona per poder donar a conèixer així la tasca que fa la UdL per difondre el funcionament de la Unió Europea als ciutadans. Les Aules són un projecte de la Universitat de Lleida que a la Segarra s’impulsen des del Consell Comarcal als municipis de Guissona i Sant Guim de Freixenet.

Guissona va acollir la segona de les conferències extraordinàries que la Universitat de Lleida ofereix a l'Aula Universitària. - Llegir Més

ELS MARGENERS ES TORNEN A ENFAIXAR A GUISSONA

Primera actuació de la temporada. En motiu de la celebració de la diada de Sant Josep, els Margeners de Guissona marró han realitzat la seva primera actuació just davant del Centre Catòlic, el seu local d’assaig.

ELS MARGENERS ES TORNEN A ENFAIXAR A GUISSONA - Llegir Més

Guissona acull “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicens Lozano.

L’Aula d’Extensió Universitària a Guissona va projectar la xerrada “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicens Lozano. Lozano és redactor d’Internacionals de TV3 i “vaticanista” donat que des de 1984 cobreix les notícies del Vaticà.

Guissona acull “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicens Lozano. - Llegir Més

Una trentena de persones assisteixen a la presentació del Llibre "El silenci dels Telers" d'Assumpta Montellà, a Guissona.

En el marc del Dia Internacional de les Dones, Guissona va acollir l’acte de presentació del Llibre “El silenci dels Telers” d’Assumpta Montellà. L’acte va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament i la presentació va anar a càrrec de la regidora de serveis socials a l’Ajuntament, Mª Carme Farré.

Una trentena de persones assisteixen a la presentació del Llibre "El silenci dels Telers" d'Assumpta Montellà, a Guissona. - Llegir Més

Guissona debat sobre la Unió Europea en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària.

Des de la Universitat de Lleida i en el marc del projecte de les aules d’extensió universitàries, que es projecta a Guissona, es va realitzar una conferència extra fora de programa que va oferir la mateixa UdL (Universitat de Lleida) i poder donar a conèixer així la tasca que fa la UdL per difondre el funcionament de la Unió Europea als ciutadans. Es realitzarà una segona conferència extraordinària en aquest marc de la Unió Europea el 23 de març.

Guissona debat sobre la Unió Europea en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària. - Llegir Més

A GUISSONA PER CARNAVAL, FES L'ANIMAL

Aquesta setmana GUISSONA engega la promoció de la festa de CARNAVAL que es portarà a terme del 24 de febrer a l'1 de març amb diferents propostes per petits i grans.

A GUISSONA PER CARNAVAL, FES L'ANIMAL - Llegir Més

S’inaugura l’exposició “In dubio pro Deo, mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra, 1010-2010”

El dimarts 8 de novembre es va inaugurar l'exposició In dubio pro Deo, mil·lenari del Sant Dubte d'Ivorra, 1010-2010, a la Biblioteca de Guissona. L'exposició organitzada pel Museu de Guissona i produïda pel Museu de Solsona va sorgir arran de la commemoració del mil·lenari del Sant Dubte (2010), ocorregut al segle XI a la parròquia d'Ivorra. L'exposició es complementa d'una publicació, que duu el mateix títol, en la qual es recopilen diversos articles d'especialistes multidisciplinaris sobre els aspectes del Sant Dubte d'Ivorra.

S’inaugura l’exposició “In dubio pro Deo, mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra, 1010-2010” - Llegir Més

GUISSONA INICIA EL CURS SOBRE CONEIXEMENTS LABORALS PER A PERSONES IMMIGRADES I RETORNADES A CATALUNYA

L’acte de presentació ha anat a càrrec de ​l'alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, i la consellera comarcal de Serveis Socials al Consell, Núria Magrans, qu​i ha explicat que l’objectiu del curs, en primer lloc, és complir amb la Llei i, en segon, facilitar l’acollida de persones estrangeres immigrades que arriben a la comarca de la Segarra per​ millorar-ne la seva integració.

GUISSONA INICIA EL CURS SOBRE CONEIXEMENTS LABORALS PER A PERSONES IMMIGRADES I RETORNADES A CATALUNYA - Llegir Més

GUISSONA PRESENTA: In dubio pro Deo. Mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra. 1010-2010

L’exposició “In dubio pro Deo”, en cas de dubte a favor de Déu, organitzada pel Museu de Solsona Diocesà i Comarcal, explica no només el fet prodigiós ocorregut a Ivorra sinó que el situa dins el seu context històric, fa un repàs a la història del Santuari i mostra també les vicissituds ocorregudes en època contemporània. Finalment s’exposa el debat teològic generat entorn als prodigis religiosos relacionats amb l’Eucaristia i se’n dóna una visió antropològica. L’exposició romandrà oberta del 8 al 30 de novembre a la sala d’exposicions de la biblioteca de Guissona avinguda Onze de setembre 1 de Guissona amb el següent horari: de dilluns a divendres de 16.00 h a 21.00 h i dimarts, dijous i dissabtes de 10.00 h a 14.00 h.

GUISSONA PRESENTA: In dubio pro Deo. Mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra. 1010-2010 - Llegir Més

S'INICIEN ELS CURSOS DE CATALÀ PER A NOUVINGUTS

El dia 18 d'octubre, l'alcalde de Guissona, el Sr. Xavier Casoliva, va inaugurar el curs i va encoratjar els alumnes perquè continuïn aprenent català.

S'INICIEN ELS CURSOS DE CATALÀ PER A NOUVINGUTS - Llegir Més

GUISSONA S’OMPLE DE MARRAMEUS

Setze gats de fusta sota l’adjectiu de l’elegant, el pacient, el presumit, l’espantadís, l’amoïnat, el calmat, el dormilega, el tafaner, el polit, el juganer …. han estat pintats i decorats pels nens i nenes des de P2 fins a P5 de la Llar d’Infants Patufet, la FEDAC Guissona, l’Escola Ramon Faus i Esteve i l’Escola Ramon Estadella i Torradeflot i els joves del Centre Obert els han repartit i amagat per diferents espais de la vila amb la intenció de que els més petits segueixin la petjada del Marrameu i trobin on estan amagats.

GUISSONA S’OMPLE DE MARRAMEUS - Llegir Més

RICARD GOMÀ GUANYA LA VUITENA EDICIÓ DEL PREMI JORDI PÀMIAS

Aquest dissabte, 22 d’octubre a les 12 del migdia ha tingut lloc l’acte d’entrega del premi de poesia JORDI PÀMIAS, enguany en la seva vuitena edició. El guanyador de l’edició d’enguany ha estat Eduard Gomà i Cardona amb l’obra A PEU DE MULTIVERS

RICARD GOMÀ GUANYA LA VUITENA EDICIÓ DEL PREMI JORDI PÀMIAS - Llegir Més

ELS MARGENERS A AGRAMUNT

El passat dissabte 3 de setembre els Margeners de Guissona es van desplaçar a Agramunt per actuar dins del marc de la seva Festa Major acompanyats pels amfitrions, els Castellers de Lleida, i dels Castellers de Terrassa. A les 6 de la tarda en un dia molt calorós, les tres colles van encetar l’actuació portant els seus pilars caminant des del carrer de la Sabateria de Dalt fins davant l’ajuntament de la població de l’Urgell.

ELS MARGENERS A AGRAMUNT - Llegir Més

GUISSONA ORGANITZA UNA RENTADA POPULAR ALS SAFAREJOS DE LES FONTS DEL POBLE

Per quart any consecutiu Guissona recupera l'entorn de les fonts del poble, donant-los-hi vida amb el mateix esperit que es feia a principis de segle passat, senyores omplint cantirs, rentant verdures i fent la bugada van donar vida a l'espai de les fonts i safarejos municipals.

GUISSONA ORGANITZA UNA RENTADA POPULAR ALS SAFAREJOS DE LES FONTS DEL POBLE - Llegir Més

VINT NENS I NENES PARTICIPEN AL CURS D'ARQUEOLOGIA INFANTIL

Durant aquesta setmana nens i nenes de 6 a 12 anys, una vintena, ocupant totes les places disponibles al curs han participat de la quarta edició del curs d'arqueologia infantil que per quart any consecutiu es porta a terme durant una setmana del mes d'agost. Aquesta activitat pretén acostar la pràctica arqueològica als infants de Guissona donant-los l’oportunitat de treballar en la recreació d’una excavació.

VINT NENS I NENES PARTICIPEN AL CURS D'ARQUEOLOGIA INFANTIL - Llegir Més

UN EMOTIU ESPECTACLE REMEMORA ELS 20 ANYS DE MERCAT ROMÀ

El passat divendres, 15 de juliol i com a cloenda dels capvespres a la romana, a les 11 de la nit, a la plaça major va tenir lloc l'espectacle 20 ANYS DE MERCAT ROMÀ, un espectacle que pretenia ser un reconeixement a totes les associacions, entitats i grups de voluntaris que han fet possibles les 20 edicions d'aquesta festa.

UN EMOTIU ESPECTACLE REMEMORA ELS 20 ANYS DE MERCAT ROMÀ - Llegir Més

GUISSONA DÓNA EL TRET DE SORTIDA ALS CAPVESPRES A LA ROMANA

La cercavila d'inici dels capvespres a la romana amb la participació de tots els gegants, l'arribada del Cèsar i de la Cleòpatra acompanyada de tots els seus seguicis i la representació teatral de Dido i Enees han estat els tres elements que han donat per iniciats els capvespres a la romana, setmana cultural prèvia al Mercat Romà de Iesso.

GUISSONA DÓNA EL TRET DE SORTIDA ALS CAPVESPRES A LA ROMANA - Llegir Més

CATIFES DE CORPUS OMPLEN DE COLOR EL CARRER FLUVIÀ

Per quart any consecutiu Guissona, segueix treballant per recuperar l'antiga tradició de les catifes de Corpus, un any més, emplaçant l'elaboració de les catifes al carrer fluvià, veïns i veïnes s'hi han traslladat per fer la catifa de la seva entitat, associació o escola,..

CATIFES DE CORPUS OMPLEN DE COLOR EL CARRER FLUVIÀ - Llegir Més

CLOENDA DELS CURSOS DE CATALÀ PER A ADULTS

L'Ajuntament de Guissona ha realitzat la cloenda del curs de català per a adults que s'ha portat a terme d'octubre a maig amb una desena de dones que han gaudit de l'aprenentatge de la llengua catalana amb la professora local, Georgina Marsol.

CLOENDA DELS CURSOS DE CATALÀ PER A ADULTS - Llegir Més

LA COMÈDIA DEL GALL, PRIMERA CANTATA INTERESCOLAR

El passat divendres, 20 de maig, es va portar a terme a Guissona la primera cantata interescolar, per aquesta primera edició va ser escollida LA COMÈDIA DEL GALL, cantada per 200 alumnes de cinquè i sisè dels centres educatius de la vila, acompanyats per un quartet de l'Escola de Música i pel grup de teatre jove Menelaos.

LA COMÈDIA DEL GALL, PRIMERA CANTATA INTERESCOLAR - Llegir Més

FESTA HOLI A LA JORNADA INTERCULTURAL COLORS

Guissona celebra anualment un dissabte del mes de maig la jornada intercultural COLORS, amb l’objectiu de donar a conèixer entre la població les diferents nacionalitats de la vila i promoure la cohesió social entre elles.

FESTA HOLI A LA JORNADA INTERCULTURAL COLORS - Llegir Més

ELS MARGENERS A LA FIRA DE SANT ISIDRE DE CERVERA

Els Margeners de Guissona s’han desplaçat fins a Cervera per a participar en els actes de la Fira de Sant Isidre de Cervera. En l’actuació els han acompanyat els castellers de Berga i els castellers d’Andorra. Aquests últims, era la primera vegada que actuaven a la nostra comarca.

ELS MARGENERS A LA FIRA DE SANT ISIDRE DE CERVERA - Llegir Més

CONTEM-HO A GUISSONA

Una vintena d'aparadors del nucli històric de Guissona acullen propostes literàries provinents de nens i nenes de primària, de joves de secundària i de membres del club de lectura. Així doncs, qui passegi pel nucli històric de Guissona podrà conèixer un centenar de propostes dirigides a diferents tipus de públic, amb l'objectiu de poder fer la millor elecció per aquest Sant Jordi.

CONTEM-HO A GUISSONA - Llegir Més

Guissona entrega el 13è Premi Jordi Pàmias infantil i juvenil de poesia

En el marc de la convocatòria del tretzè premi Jordi Pàmias infantil i juvenil, l’Ajuntament de Guissona ha publicat el llibre “Portal de poesia”, un llibre en el que hi figuren el mes d’un centenar de poemes guanyadors del concurs, els guanyadors van ser obsequiats amb un diploma i un exemplar del llibre, a més d’un val per comprar llibres en les llibreries de la vila.

Guissona entrega el 13è Premi Jordi Pàmias infantil i juvenil de poesia - Llegir Més

arxivat sota: