AVUI

max:37º
min:20º
Sou a: Inici / Mercat Romà / Eix conductor: LUCRÈCIA. La fi de la monarquia.

Eix conductor: LUCRÈCIA. La fi de la monarquia.

 

 

 

Ròmul, descendent d’Eneas, va fundar la ciutat de Roma l’any 576 aC i n’esdevingué el primer rei. Durant més de dos-cents anys, fins a 7 monarques van lluir la corona. Els sobirans eren escollits per les seves qualitats i governaven seguint el mandat del senat i el poble de Roma. Així va ser fins que el regne va recaure en el setè monarca. Tarquini el Superb, embriagat pel poder, poc es podia pensar que de la mà el seu fill arribaria la fi de la monarquia. El malestar creixent de la població va esclatar per l’ultratge comés pel príncep Sext Tarquini. La deshonra de la digníssima Lucrècia va desencadenar l’expulsió dels dèspotes de la ciutat. Així, contra l’abús i la tirania, l’any 510 aC, s’inicià la república de Roma.

Passejant pels carrers de Iesso, durant la XXII edició del Mercat Romà, podreu descobrir la dignitat de Lucrècia. A la seva vora, veurem passejar altres personatges il·lustres entre el mite i la realitat. Juli Cèsar i la reina Cleòpatra ens mostraran tota la fascinació de l’antiguitat. Serem testimonis de l’exotisme d’Egipte i l’esplendor de Roma. La legió, el senat i molts altres personatges vinguts del passat ens guiaran a través de parades d’artesans, espectacles teatrals, de dansa, de música... que ens faran descobrir com podia ser la vida de la població 2000 anys endarrere.

Un reguitzell d’activitats per a tots els públics us esperen a Guissona el proper 21 de juliol, deixeu-vos seduir per l’antiguitat i cridem tots junts: AVE IESSO!

 

 

 

 

 

Organitza:                                                      Col·labora: