AVUI

max:10º
min:-3º
Sou a: Inici / Capvespres / CAPVESPRES - Programació 2022

CAPVESPRES - Programació 2022

CAPVESPRES A LA ROMANA

DE L'11 AL 15 DE JULIOL DE 2022

 

DILLUNS 11 DE JULIOL

19.30h· · Museu i Parc Arqueològic de Guissona - CERCAVILA D’INAUGRACIÓ DELS CAPVESPRES A LA ROMANA
Els gegants de Guissona vestits de romans acompanyats del capgròs d’en “Parra” i de les gralles i els tabals dels Margeners de Guissona i dels Baladrers – Grallers de Ponent, donen el tret de sortida als Capvespres a la Romana Recorregut: Parc Arqueològic de la Ciutat romana de Iesso (C/ del Tint, 2), Portal de l’Àngel, C/ Raval Coma, C/Bisbal, C/ Botigues, Plaça Major, C/ Botigues, C/ Bisbal, Plaça Major.

 

22.00h· · Plaça Major - ARRIBADA DE JULI CÈSAR I LA REINA CLEÒPATRA
Juli Cèsar i la Reina Cleòpatra junt amb un destacament militar i part del seu seguici cortesà arriben a Guissona per gaudir dels actes de la setmana. El Senat de Iesso s’encarregarà de donar-los una rebuda triomfal.


22.30h· · Plaça Major - TEATRE. LA PARET
Grup jove “Hamlet’tos”. Taller de teatre de La Caserna de Guissona Tothom en parla de la paret, però ningú s’atreveix a fer res per saber què s’hi amaga o què hi ha al darrere... La Paret hi ha estat sempre, ningú es recorda quant temps fa que hi és. Els animals s’hi passegen, les persones hi conviuen, i fins i tot la Paret es remodela per esdevenir la “nova Troia”. Basat en el text poètic “Tocant a Mà” de J.V. Foix i altres escenes de diversos autors.

 

 

 

DIMARTS 12 DE JULIOL

22.00h· · Plaça Major - TASTET DE GOSPEL
Tastet de Gospel és un grup especialitzat en música gospel contemporània. Neix l’any 2007 a Taradell i acull prop de 60 cantaires de diversa procedència. A més del cor de veus, el grup compta amb diverses persones solistes i acompanyament instrumental.

 

 

 

 

 

 

DIMECRES 13 DE JULIOL

19.00h· · Sant Felip Neri - TALLER DE CIRC
Especialistes en l’art del circ ensenyaran a la canalla alguns secrets per esdevenir joves especialistes en aquestes disciplines.


22.00h· · Plaça Major - EL RESSORGIR DEL VULCÀ
Espectacle nocturn de circ i foc. Després de la traïció de Venus, el déu Vulcà, s’endinsa en l’inframón de Plutó a través del foc, on, aconseguint travessar les flames de la mort, ressorgeix d’entre les cendres per tornar a confiar en el seu poder, restaurant el seu domini sobre el foc.

 

DIJOUS 14 DE JULIOL

22.00h· · Plaça Major - SOPAR ROMÀ
Us convidem a participar al sopar romà on celebrarem els 25 anys de Mercat Romà a Iesso.
Al finalitzar el sopar es donaran els premis el concurs d’aparadors romans. El preu del sopar és de 18€/persona. Podeu fer les vostres inscripcions (per grups o colles) a partir del 7 de juliol a l’Ajuntament de Guissona de 12 a 14h. Activitat per a majors de 16 anys. És indispensable anar amb vestimenta de romà. Places limitades. Concentració de les persones participants al Portal de l’Àngel. Sopar elaborat i servit a càrrec de l’Associació Gastronòmica La Manduca.

Espectacle d’humor, màgia i malabars durant el sopar.

 

 

 

 

I DURANT TOTA LA SETMANA...

CONCURS D’APARADORS ROMANS
El comerços de Guissona es sumen a la celebració del passat romà de la vila aportant el seu enginy i creativitat. Durant una setmana els aparadors canvien la seva imatge habitual per recrear l’antiga roma. El veredicte del jurat sobre els millors aparadors es farà saber el el marc del sopar romà del dijous.

 

LA GIMCANA DEL COMERÇ
Recull la teva butlleta i guanya dos entrades al Curs d’Arqueologia Infantil participant a la gimcana del comerç. Les persones vencedores es donaran a conèixer abans de l’espectacle de dansa de la companyia jove de Ed+.

DESCÀRREGUES

Descarrega't el PROGRAMA en PDF clicant AQUÍ


Descarrega't el CARTELL en JPG clicant AQUÍ